Bilanpassning - Hjälpmedel - Föreläsningar - Konsultverksamhet

 

Funka för livet i Sverige AB har som mål att kunna erbjuda ett brett urval av tjänster som ökar tillgängligheten för funktionsnedsatta. Allt eftersom nya tjänster tillkommer läggs information om dem upp på denna plats. För mer information kontakta Lars-åke Johansson på tfn: 0470-787431 eller via mail: lars-ake@funkaforlivet.se

INVACARE:

Funka för livet i Sverige AB är återförsäljare av Invacare produkter som el-scooter - trappklättrare - drivaggregat - manuella rullstolar samt tillbehör till dessa produkter.

ALBER - scalamobil (trappklättrare):

Det enkla sättet att övervinna trappor.Tack vare den pantenterade klättringsmekanismen hjälper Alber scalamobil till att säkert och enkelt övervinna alla typer av trappor. De här kraftfulla mobila enheten kan kombineras med ett stort utbud av manuella rullstolar. Den innovativa ErgoBalance-handtaget har utformats av specialister för att säkerställa en enkel och säker hantering. De integrerade IQ-sensorerna ger större komfort och säkerhet. Tack vare Scalamobil är trappor inte längre ett hinder. I stället för en kostsam bostadsanpassning kan Scalamobil vara ett fullgott alternativ.

Vi marknadsför och säljer även Invacare El-scootrar, rullstolar och rollatorer.

För mer information eller visning - kontakta:

Lars-åke Johansson. Telefon 0470-787431. Mail lars-ake@funkaforlivet.se  eller

Kia Johansson. Telefon 0470-787432. Mail kia@funkaforlivet.se

 

Bilanpassning:

Målsättning är att på konsultbasis kunna hjälpa Dig som kund hela vägen fram till färdiganpassat fordon. För att vi fullt ut skall kunna göra detta, behöver vi en fullmakt från Dig i det specifika anpassningsärendet. Vi jobbar naturligtvis under sekretess/tystnadsplikt i alla lägen och helt oberoende av några anpassningsföretag.

Grundarvode för denna hjälp är 3 000 kr vilket omfattar 10 timmar. Tid utöver detta debiteras med 300 kr/tim. Till detta tillkommer resekostnad med 18:50 kr/mil samt eventuell kostnad för mat och logi.

För mer information - kontakta:

Lars-åke Johansson. Telefon 0470-787431. Mail lars-ake@funkaforlivet.se

Kia Johansson. Telefon 0470-787432. Mail kia@funkaforlivet.se

 

Föreläsningar:

Vi skräddarsyr en föreläsning/utbildning om bilanpassning och regelverket som gäller. Föreläsningen, utbildning kan omfatta hela programmet på ca 2 timmar till att Du väljer ut vissa avsnitt, t.ex. endast Försäkringskassans regelverk eller körkortsvillkor. Vi kan även erbjuda att något anpassningsföretag visar någon utrustad anpassad bil isamband med föreläsningen.

Kostnaden för en föreläsning (hela programmet 2 tim) är 2 000 kr. Tillkommer för resor, mat och logi med faktisk kostnad.  

För mer information - kontakta:

Lars-åke Johansson. Telefon 0470-787431. Mail lars-ake@funkaforlivet.se

Kia Johansson. Telefon 0470-787432. Mail kia@funkaforlivet.se

 

 

Nyheter:

Nytt regelverk för bilstöd:

Från och med den 1 januari 2017 har vi ett nytt regelverk från Försäkringskassan avseeende bilstöd/bilanpassning. Vi har tagit fram ett presentationsmaterial som vi bl.a kommer att använda vid våra föreläsningar. Vill Du har mer information vad det nya regelverket innebär eller vill boka en föreläsning, kontaktar Du Lars-åke Johansson på tfn: 0470-787431 eller via mail lars-ake@funkaforlivet.se