Huvudpartners

Humana Personlig Assistans
Av alla assistansbolag har flest valt Humana. Själva anger kunderna att det är tryggheten som är skälet. Tryggheten kommer av en nära kontakt med teamet runt dig och en bred kompetens kring diagnoser och funktionsnedsättningar. Dessutom har Humana lång erfarenhet i branschen med viktig kunskap om lagar och regler. Kring dig finns engagerade medarbetare som vill göra skillnad i din vardag. Läs mer om vad Humana erbjuder.

Medarrangör

Hand i hand
Personlig assistans när den är som bäst.

Halmstad Kommun

Hälsoteknikcentrum Halland
Vi utvecklar framtidens hälsoinnovationer.

Region Halland

Bemanningspartner

Frösunda Omsorg

Föreningsorganisatör

Föreningshuset Husknuten

Utställare

Acreto
Leverantör av produkter från Heated Insoles (värmesulor) och Nevercold (värmevästar och värmehandskar) samt klimatprodukter från Bionaire (luftrenare och luftfuktare).

Afasiföreningen Halmstad

Anhörigas Riksförbund

Anna Hallgren

Astma- & Allergiföreningen Halmstad

Attends
Attends har en 60-årig bakgrund som leverantör av absorberande inkontinensprodukter till sjuk- och hälsovården. I småländska Aneby ligger centrum för Attends europeiska tillverkning, ekonomi, marknad, teknik, distribution och produktutveckling. Vi står för Högteknologiska Svenska produkter som ger Diskretion, Torrhet, Komfort och Läckagesäkerhet och vår företagsidé är att "Skapa värdighet, hälsa och komfort för miljontals föräldrar, barn, seniorer och vårdgivare över hela världen genom att bli den ledande leverantören av absorberande hygienprodukter." www.attends.se 

Attention Halmstad Hylte Laholm 

Attention Norra Halland 

Autoadapt

ComfortSystem Scandinavia

Vår erfarenhet - din trygghet
ComfortSystem har sedan starten 1987 haft i stort sett samma ägarstruktur och verkat under samma namn ? ett faktum som idag är närmast unikt i branschen! 
Vår långa erfarenhet och kunskap kring vårt produktsortiment, gör att du som kund kan känna trygghet i ditt val.
Fokusering
ComfortSystem är fokuserade på sängar för vård och omsorg. Vi utvecklar och marknadsför produkterna själva vilket innebär att vi kan produkterna in i minsta detalj. Om du ringer oss så får du alltid ett snabbt svar kring funktion, prestanda, tillbehör, lösning av tekniska problem etc

Diabetesföreningen Halland

Diabetesföreningen Halmstad Laholm Hylte

Epilepsiföreningen Halland

FUB Halland

FUNCA

Funka för livet
Vi visar upp alla delar av Funka för livet, Mötesplats, Sports Camp, Bilanpassning, Aktivitetsvagn, föreläsare m.m. Kom och träffa oss på plats för att få se hela vårt utbud!

Gyncancerföreningen Anemonen Halland

Iktyos Halmstad

Inerventions

Invacare 

Knop Rehatek

LIB Luck- och inredningsbolaget
Bostadsanpassning är en utmaning som vi gärna delar med våra kunder. Vid planeringen tillför vi produkter, koncept och kompletterande tjänster. I samarbetet prioriterar vi de åtgärder som ger störst nytta i förhållande till kostnaden för att utföra dem. Idag levererar vi köksförnyelse och badrumsinredningar med optimalt utnyttjande av befintliga utrymmen. Vår målsättning är att göra bostadsanpassning lika långsiktigt lönsam för våra kunder som för samhället i stort. I vår monter kommer vi att visa upp bl.a. Ergo elevbord. Elevborden i Ergo-serien lämpar sig lika väl för studier som för spel, lek och ett mellanmål. Bordets skiva kan vinklas uppåt helt eller delvis för att förenkla läxläsning och skrivarbete. Nerfällt erbjuder bordet gott om utrymme för fritidsaktiviteter. Höjden justeras enkelt med vev till rätt höjd för stol eller rullstol (höjd 560 x 900 mm).

Lindhe Xtend

Livsanda Care

Livsanda Assistans erbjuder personlig assistans med fokus på flexibilitet och den personliga relationen. 
Vi utgår alltid från perspektivet Tänk om det var jag som behövde assistans. 
Därför lägger vi största vikt vid din livssituation, dina önskemål och förutsättningar. 
Det är dina behov som styr oss. Hos oss finns inte massa inte, utan snarare ?det ska vi nog kunna lösa?. 
Vår vision är att vara en drivande aktör i skapandet av ett samhälle där alla människor har lika värde och samma förutsättningar.
Det tror vi är grunden till verklig livsanda.

LSS Partner

Lätta Lyft 

Medi Sweden
I vår monter visar vi hjälpmedel för på- och avtagning av kompressionsstrumpor för arm och ben med öppen eller sluten tå. Vi har marknadens bredaste sortiment och visar gärna vilket hjälpmedel som passar dig bäst.

Molico 
Visar upp sin JOYY PT ONE, som Segway fast sittande, anpassad för rörelsehindrade. 

Nationellt Kompetencentrum Anhöriga
Nationellt kompetenscentrum anhöriga arbetar på uppdrag för regeringen att driva ett långsiktigt nationellt kompetenscentrum för anhörigstöd. Nka ska bidra till högre kvalitet och produktivitet inom anhörigområdet. I uppdraget ingår att stödja implementering av anhörigstöd, utveckling av metoder och verktyg, kunskapstransformation och kunskapsutbyte, att vara en länk mellan forskning, praktik och beslutsfattare. Inom området Anhöriga till personer med flerfunktionsnedsättning har Nka skapat ett kunskaps- och anhörigstöd för föräldrar och anhöriga till barn, unga och vuxna med en kombination av rörelsehinder, utvecklingsstörning, svåra kommunikationssvårigheter, syn- och/eller hörselnedsättning i kombination med medicinska problem. Nka har glädjen att inbjuda till konferensen Livets möjligheter den 23-24 april 2018. Konferensen fokuserar på personer med omfattande funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Här ges möjligheter att inspireras och lära av varandra, främja utbyte av erfarenheter och se möjligheter som finns för personer med flerfunktionsnedsättning och deras anhöriga att leva ett gott liv. Fördjupande seminarier för läkare och habiliteringspersonal ingår i konferensen. Det finns möjlighet att lämna in abstract samt att vara utställare se länk http://www.anhoriga.se/konferenser/livets-mojligheter/

 

Nordström Assistans

Neuroförbundet Halmstad

Optimal Potential npf
Optimal Potential npf sprider kunskap och ger tips och råd, ur två perspektiv – både den anhöriges men också inifrånperspektivet.

Daniel är 25 år och har diagnosen Aspergers syndrom och Kerstin är hans mamma och är den som, ensamstående, har lotsat honom från en ganska stor problematik som liten till att idag vara en fullt fungerande vuxen, med både ambitioner, driv och en vilja att lyckas. Tillsammans håller de föreläsningar och workshops, men de har också skrivit en bok tillsammans – också den ur två perspektiv. Inspiration, kraft och ett antal nycklar som låst upp många av Daniels låsta dörrar är det som förmedlas – till både anhöriga, anställda och den som själv har en diagnos

Parasport Sverige

Parkinsonförbundet Halmstad

Personskadeförbundet RTP Halmstad

Riksgymnasiet Göteborg
Ungdomar som på grund av ett svårt rörelsehinder behöver anpassad undervisning och habilitering, och i vissa fall boende och omvårdnad i boendet, kan söka till riksgymnasium med Rh-anpassad utbildning.
Riksgymnasier med Rh-anpassad utbildning finns i Göteborg, Kristianstad, Stockholm och Umeå. Undervisning ges inom den kommunala gymnasieskolan. 

Scandic hotell

SG Access

Svenska Brukshundsklubben

Svenska service- & signalhundsförbundet

Swedish Goliat

Synskadades riksförbund SRF Halland

Trident

Unga funkisar

Valjeviken 
Valjeviken är en ideell stiftelsesom arbetar med neurologisk rehabilitering och som via sin folkhögskola erbjuder långa och korta kurser för personer med olika typer av funktionsnedsättningar.

Vela

Värnamo Folkhögskola
Värnamo folkhögskola har ett brett utbud av kurser på grundskole-, gymnasie- och eftergymnasial nivå.
Behöver du komplettera eller förnya dina gymnasiekunskaper och få en grundläggande högskolebehörighet har vi allmän kurs med fem olika profiler.

Vi kan även erbjuda intensivstudier i svenska för dig som snabbt vill bli klar med denna behörighet.
Vår baskurs är anpassad för dig med funktionsnedsättningar av olika slag.

Kursen behandlingspedagog passar dig som vill arbeta med socialt behandlingsarbete för vuxna och ungdomar.
Fritidsledarkursen passar dig som vill arbeta med människor och deras fritid.

I vår textilakademi kan du med ett stort intresse för textilier utvecklas i en kreativa miljö.

Örkelljunga kommun